Rujuk jadual di bawah untuk cara pengambilan Phytax.

Kami di Eskayvie sangat prihatin dan ingin memastikan anda sentiasa sihat dan selamat dalam menjalani rutin harian.

Terus amalkan Phytax demi perlindungan dari dalaman yang berterusan.

FAQ

Goncang sebelum minum. Minum Phytax 25ml dua kali sehari sebelum sarapan dan makan malam. Bagi individu yang mengalami perut sensitif, amalkan semasa atau selepas makan.

Boleh, tiada masalah. Jarakkan 30 minit dengan pengambilan suplemen atau ubat-ubatan lain.

Boleh. Seelok-eloknya pengambilan Phytax selepas trimester pertama.

Tiada masalah bagi ibu yang menyusu untuk mengambil Phytax. 

Boleh jika berkeperluan. Bagi kanak-kanak yang mempunyai berat kurang 40kg perlu separuhkan dos Phytax. Kanak-kanak di bawah umur 1 tahun tidak disarankan mengambilnya.

Tidak perlu risau kerana semua produk Eskayvie telah mendapat pengiktirafan HALAL daripada JAKIM. Phytax telah memperoleh kelulusan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM) daripada KKM untuk mengesahkan keselamatan produk. Setelah dapat kelulusan KKM barulah boleh membuat permohonan baru untuk mendapat pengiktirafan HALAL. Di sini disertakan no rujukan HALAL. Pelanggan boleh semak di laman sesawang JAKIM.

No.Rujukan HALAL : 1 002-09/2009

Ya. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (BKKM).

Penyejukan akan membantu mengekalkan kesegaran optimum dan bahan aktif di dalam produk.

Bagi pesakit yang mengambil ubat pencair darah iaitu Warfarin, pengambilan Phytax mungkin boleh mempengaruhi kadar kecairan darah bagi sesetengah mereka yang sensitif.

Maka disyorkan untuk memeriksa profil pendarahan selepas beberapa hari pengambilan Phytax (antara 3-5 hari). Perubahan dos Warfarin mungkin diperlukan bagi individu yang sensitif dengan pengambilan Phytax.

Bagi yang mengambil Warfarin, Dr Syid menyarankan untuk semak semula kadar kecairan darah (bleeding time) di hospital seperti dibawah :
1. Ambil produk selama 3 hari.
2. Semak semula kadar kecairan darah di hospital (doktor akan adjust dos Warfarin mengikut kesesuaian).
3. Ambil produk dan Warfarin secara istiqomah.
4. Jika berhenti produk, semak semula kadar kecairan darah selepas 3 hari berhenti ambil produk.

Phytax menggunakan 12 bahan yang berunsurkan tumbuhan dan buahan tanpa gula tambahan. Rasa manis tu datang daripada manis buahan tu tadi. Sudah tentu kandungan gula itu datangnya dari gula buah. Namun, jumlahnya hanyalah 3.25g bagi untuk sekali minum dan adalah sedikit jika dibandingkan dengan fruktosa yang terdapat dalam buah-buahan yang dimakan seharian. Sebagai contoh, 25ml kranberi = 10.78g gula (fruktosa).

Penggunaan buah-buahan memang tak lari dari fruktosa. Namun, Phytax hanya mengandungi hanya sedikit sahaja jika dibandingkan dengan kandungan fruktosa di dalam pengambilan buah seharian. Kandungan ini hanya menyumbang 13.3 kalori. Jauh lebih rendah jika dibandingkan dengan pengambilan nasi yang 150 kalori dan ice blended 300 kalori. Gula ini sudah tentu perlu dalam jumlah yang sedikit untuk memberi rasa sedap kepada suplemen supaya ia tidak terlalu masam atau pahit.

Bahan semulajadi apabila didedahkan kepada udara akan bertindakbalas dengan oksigen, kemudian akan berlakunya jangkitan oleh mikrob dan sebagainya. Oleh sebab itu, perlu bahan pengawet untuk menstabilkan warna, mengelakkan basi dan juga menjaga rasanya supaya sedap diminum. Ia juga bertindak untuk memelihara khasiat bahan aktif tersebut. Jangan risau, bahan pengawet yang digunakan di dalam Phytax adalah bahan yang dibenarkan oleh KKM dan selamat digunakan serta pada jumlah yang minimal.

PENAFIAN: Phytax merupakan suplemen bagi menyokong penjagaan gaya hidup sihat individu. Ia mungkin menunjukkan kesan dan tempoh yang berbeza mengikut keserasian individu tersebut.

×
Phytax